Какви са принципите, които трябва да бъде следвана за кастинг позицията на механични отливки

Какви са принципите, които трябва да бъде следвана за кастинг позицията на механични отливки

Въз основа на научни изследвания и производство опита на теорията на втвърдяване на механични отливки, принципът трябва да се има предвид при определяне на позицията на заливане.

1, важна част от механични леене трябва да бъде поставен в долната част. Долната метала на механични леене е втвърден под статичното налягане на горната метал и е сключила договор и компактен.

2, важни обработка повърхността трябва да бъде изключена или изправено състояние. Опитът показва, че порите, неметални включвания и други дефекти се появяват на възходяща повърхност и низходяща повърхност или фасадата на отстрани обикновено е сравнително гладко, възможността за дефекти е малък, на отделните обработка повърхността трябва да е нагоре, трябва да бъде подходящо да увеличите обработката марж, за да гарантира, че след обработка не се появи дефекти. Разнообразие от машина инструмент легло повърхност е ключов повърхността, не е позволено да има Трахома, пори, шлака дупки, пукнатини и свиване и други дефекти и изисква от организацията, гъста и еднообразно, да гарантира, че стойността на твърдостта в рамките на определен обхват.

3, така че на механични равнина на големи самолета надолу или наклонен. За големи плоски отливки накланяне може да се използва за увеличаване на металната повърхност на нарастващите скоростта, за да се предотврати пясък белег белег дефекти. Наклонете налива според размера на пясък кутия, H стойност обикновено се контролира в 200 ~ 400 мм диапазон.

4, следва да гарантират, че леене може да бъде запълнена. За отливки с тънкостенни части тънкостенни части трябва да бъдат поставени в долната половина или поставени под проливния пистата да се избегнат дефекти като изливане или coldting.

5, трябва да бъде благоприятна за попълването на механични леене. За свиване на сплавта или дебелината на структурата на леене е неравномерно и склонни към свиване, свиване на леене трябва да даде приоритет на условията на втвърдяване, за улесняване поставянето на risers и играе ролята на щранг.

6, за да се избегне висящи пясък, висящи пясък или конзолни пясък ядро, лесно под ядро, кутия и тест. Опитът показва, че висящи пясък в полето, налива лесно да колапс. Това е неудобно да поставите висящи ядрото на горната половина. Конзолни пясък ядро не е стабилен, лесни за накланяне под действието на метални плавателност, тя трябва да се опита да избегне. В допълнение, да се грижи за ядрото, кутия, удобството на инспекцията.

7, трябва да бъде кутия позиция, леене позиция и механични леене охлаждане последователна позиция. Флип мухъл е не само голямо количество труд, но също така лесно да предизвика пясък ядро движение, от пясък и дори пожар и други дефекти.