Какви са принципите на леене позицията на машината отливки?

Какви са принципите на леене позицията на машината отливки?

Според теорията на втвърдяване на металообработваща машина леене изследователски и производствени опит, да определи налива позиция трябва да обмислят принципа.

1, важна част от леене машина инструмент трябва да бъде поставен в долната част. Машини отливки долната метала на машината инструмент е втвърден под статичното налягане на горната метал и е сключила договор и компактен.

2, важни обработка повърхност трябва да бъдат определени или стоят изправени. Опитът показва, че порите, неметални включвания и други дефекти се появяват на възходяща повърхност и надолу повърхност или фасадата на отстрани обикновено е сравнително гладко, възможността за дефекти са малки, индивидуални обработка повърхността трябва да е нагоре, трябва да бъде подходящо да увеличите обработката марж, за да гарантира, че след обработка не се появи дефекти. Разнообразие от машина инструмент легло повърхност е ключов повърхността, не е позволено да има Трахома, пори, машини за отливки шлака дупки, пукнатини и свиване и други дефекти и изисква от организацията, гъста и еднообразно, да гарантира, че стойността на твърдостта в рамките Указаният диапазон.

3, така че машината равнина на голяма равнина надолу или наклонен. За големи плоски отливки накланяне може да се използва за увеличаване на металната повърхност на нарастващите скоростта, машини за отливки за да се предотврати пясък белег белег дефекти. Наклонете налива според размера на пясък кутия, H стойност обикновено се контролира в 200 ~ 400 мм диапазон.

4, следва да гарантират, че леене може да бъде запълнена. За отливки с тънкостенни части тънкостенни части трябва да бъдат поставени в долната половина или поставени под проливния пистата да се избегнат дефекти като налива, студено раздяла и така нататък.

5, трябва да бъде полезно машина инструмент леене свиване. За свиване на сплавта или дебелината на структурата на леене е неравномерно и склонни към свиване, машини за отливки свиване леене трябва да даде приоритет на условията на втвърдяване, за улесняване поставянето на risers и играят r Оле на щранг.

6, за да се избегне висящи пясък, висящи пясък или конзолни пясък ядро, лесно под ядро, кутия и тест. Опитът показва, че висящи пясък в полето, налива лесно да колапс. Машини за отливки е неудобно да поставите висящи ядрото на горната половина. Конзолни пясък ядро не е стабилен, лесни за накланяне под действието на метални плавателност, тя трябва да се опита да избегне. В допълнение, да се грижи за ядрото, кутия, удобството на инспекцията.

7, трябва да бъде кутия позиция, налива позиция и машина инструмент охлаждане последователна позиция. Флип мухъл е не само голямо количество труд, но също така лесно да предизвика пясък ядро движение, машини за отливки от пясък и дори пожар и други дефекти.