Отверка на клапани Какви са недостатъците, които са склонни към това

Valve отливане е един от водещите продукти в гласове, търсенето на пазара е много голям. Но поради производството на цените на суровините, така че значително увеличение на производствените разходи; ефективността на производството спрямо останалите отливки е по-ниска и по-висока, както и други фактори, които оказват сериозно въздействие върху изхода на отливката. Фабрика през 2005 г. производството на повече от 2000 тона клапан леене, интегрирани отпадъци почти 170 тона, скрап ставка от повече от 8%. През дефектите при отливане на клапаните в анализа на данните, за да идентифицираме основните причини за отпадъците и серия от подобрения, постигнахме добри резултати, за да гарантираме, че продукцията на отливката за клапани преминава скорост и подобрява качеството на продукта.

Процесът на производство на клапани е най-вероятно за девет недостатъка, а именно: stomata, шлака, включвания, свиване и хлабавост, сегрегация, студено отделяне, обръщане на кожата, пукнатини, анизотропия, машини 580 ще бъдат с повечето депутати детайлно деветте недостатъка ,

1, stomata: Това е процесът на метална втвърдяване не успя да избяга от останалия в метала газ вътре в образуването на малки дупки, вътрешната стена е гладка, съдържаща газ, ултразвукът има висока отражателна способност, но и защото е основно сферичен Или елипсоид, тоест точкови дефекти, които засягат амплитудата на отражението му. Стоматата в слитъка се смачква в дефект в областта чрез коване или валцуване и е благоприятно за откриването му чрез ултразвуково изпитване.

2, шлака: процес на топене в шлака или пещ огнеупорни материали, лющене в течния метал, в леене е участвал в леене или торбичка, образуването на дефекти шлака. Шлаката обикновено не присъства в едно, често в плътно състояние или разпръснато на различни дълбочини.

3, смесени: реакционният процес в процеса на топене (като оксиди, сулфиди и т.н.) - неметалните включвания или металните компоненти на някои от съставките не са напълно разтопени и оставени да образуват метални включвания, такива като високи висока плътност, висока температура на топене - волфрам, молибден и др.

4, свиване и насипно състояние: леене или люлка охлаждане на втвърдяване, обемът да се свие, в крайната част на втвърдяване, поради липсата на течен метал може да образува кухи-като дефекти. Големи и концентрирани кухини се наричат ​​свиване, а малки, разпръснати пространства се наричат ​​разхлабени. Обикновено те се намират в крайната втвърдена част на центъра за отливане или леене. Вътрешната стена е груба и е заобиколена от много примеси и фини пори. Поради закона за термично разширение и свиване, свиването е неизбежно, но с технологията на обработка различните методи на обработка имат различни форми, размери и местоположения, когато се простират до леярството или тялото на слитъка става дефектно. В случай на ковано желязо, слитът ще стане остатъчно свиване (остатъчно свиване, остатъчно свиване), ако не се отстранява от коване.

5, сегрегация: отливане или сливане се отнася главно за процеса на топене или метал процес на топене, тъй като неравномерното разпределение на компонентите, образувани от сегрегация, сегрегация съществува в областта на своите механични свойства са различни от цялата механика Метална матрица Изпълнение, разликата извън допустимия стандартен обхват става дефект.

6, студено отделяне: Това е уникален леене в слоеве дефекти, главно с процеса на леене на процеса на леене, той е в леене на течен метал, поради splash, вълни, преливане прекъснати, или от различни посоки на двете повече) срещане на метален поток и други причини, тъй като течната метална повърхност, образувана от полутвърдния филм, остава в леярското тяло, за да образува дефекти от подобен тип на диафрагмата.

7, преобръщане: Това е стомана от кофата в блок за отливане на слитъци, тъй като преливане прекъсване, пауза и други причини, първото изливане на течна метална повърхност във въздуха бързо се охлажда до образуване на оксид филм, продължават да се излива, новата изливане (течен тип) дефекти, образувани чрез разчупване на течния метал в слитъка, което не може да бъде изтрито в последващото коване на блок заготовки.

8, леене на пукнатини: пукнатините в отливката се дължат най-вече на охлаждането на метала, когато свиването на напрежението надвишава крайната здравина на материала, причинен от него с формата на процеса на леене и процеса на леене, но и с метала (например, когато съдържанието на сяра е високо, има гореща крехкост, студена чупливост, когато съдържанието на фосфор е високо и т.н.). В слитъка също ще се получат аксиални междугранулестни пукнатини в последващото ковано желязо, ако не е ковано, ще остане в коване, за да се превърне в коване на вътрешните пукнатини.

9, анизотропия: леене или охлаждане вливане охлаждане, от повърхността на центъра на скоростта на охлаждане е различен, които ще образуват различна кристална структура, показващи механичните свойства на анизотропия, също доведе до акустични свойства на анизотропия, от центъра към повърхността на различна скорост на звука и отслабване на звука. Наличието на тази анизотропия ще повлияе неблагоприятно на размера и местоположението на дефекта при оценяването на ултразвуковата проверка на леярството.