Характеристиките на вентила, леене процес

Характеристиките на вентила леене процес

В сравнение с други сиво желязо леене процес, на вентила леене процес на производство има следните характеристики:

① клапан леене производство процес и инспекция процес е по-сложна.

Клапан леене празна е сложна структура, наречена тънкостенни черупки парчета. Отливки изискват гладка повърхност, хвърли една дума ясна, особено да има плътните дефект. За да отговарят на горните изисквания, леене трябва да предприемат поредица от технически мерки, като използването на високо refractibility моделиране материали и контрол на вода, пясък, моделиране трябва да бъдат пластове в борбата да се осигури пясък твърдост, използването на разумни ОСП съдова ЕМ и строг контрол на Pouring скорост и температура. Поради високите технически изисквания процеса на леене на вентила леене е много по-сложно, отколкото общите леене.

В допълнение клапан леене в допълнение към проверка определителен член размер, местоположение точността и външния вид и някои имат за микроструктурата, механични свойства, устойчивост на корозия и недеструктивно изпитване и други тестове, така че клапан леене инспекция Процесът е по-сложна.

② клапан леене на машината да инсталирате по-трудно

Клапан леене структура, формата е по-сложна, някои части са тънки, тънки парчета, бедни твърдост. При механична обработка на машина, позициониране и закрепващи устройства са по-трудно, така че често изискват сложни специално приспособление.

Някои клапа части, позициониране базовата повърхност на по-ниска точност, висока повърхностна грапавост и понякога дори използването на не обработка повърхността позициониране. И обработката на запечатване повърхност и други части на повархността изисквания и точността са много високи, трудно е да се гарантира качеството на обработка. Следователно, за да отговори на нуждите на процеса, често трябва да се подобри точността на позициониране повърхност и намаляване на неравностите на повърхността, или в без обработка повърхностна обработка на повърхността на позициониране, което увеличава сложността на вентила производствения процес.

③ трудно за машинна обработка

Поради голямото разнообразие на клапан материали отливки, в допълнение към редица от чугун, въглеродна стомана, повечето от своята висока якост, устойчивост на корозия и високи твърд материал рязане производителност са бедни, че е трудно за постигане на необходимите части от обработка на п g точност и повърхността грапавост клапан леене, запечатване на повърхността геометрични фигури точност и повърхността грапавост изисквания са високи, по този начин увеличава трудността на обработване на вентила леене. В същото време клапан, леене материал рязане изпълнение е бедните, но и за клапан леене обработка методи, материали за инструмент, намаляване на размера на технологии и оборудване и така донесе много нови проблеми.

Клапан леене производство процес характеристики, клапан леене производствения процес и процес на проверка е по-сложна, клапан, леене на машината да инсталирате по-трудно, на клапан леене, механична обработка трудно.