Причини и решения на окисляване място в автомобилни отливки

Причини и решения на окисляването в автомобилните отливки

Автомобилните отливки и техните сплави са много по-трудни за сребро от мед, процесът също е по-сложен. Основната причина е, че производителността на отливки и техните сплави не е същата като другите метали, алуминият е двуполов метал, а киселината и алкалите са реакция, леко неправилна предварителна обработка, ще доведе до корозия на повърхността. И отливката и нейните сплави, независимо дали във въздуха или в разтвора лесно се произвежда оксиден филм, този слой оксиден филм, ако не бъде отстранен, ще повлияе на адхезията на покритието. Кастинг Общи дефекти Характеристики: Окислителната шлака се разпределя най-вече върху горната повърхност на леярството, в ъгъла на матрицата не се вентилира. Фрактура, най-вече сива или жълта, чрез рентгеново изследване или при откритата механична обработка, може също така да бъде в алкално измиване, накисване или анодиране. Експерименталните резултати показват, че добавянето на подходящи добавки в разтвор на NaOH може да доведе до добър ефект на полиране.

Проучвателният експеримент също така установи, че повърхностната отразяваща способност на алуминиевата повърхност може да достигне 90% след електролизиране с постоянен натиск DC с разтвор на NaOH при определени условия, но все още има някои нестабилни фактори, дължащи се на експеримента, който се нуждае от допълнително проучване. Представена е възможност за използване на DC импулсен електролитен полировъчен метод за полиране на алуминий при основни условия. Резултатите показват, че методът за полиране чрез импулсна електролиза може да постигне нивелиращия ефект на електролитичното полиране с постоянно напрежение DC, но неговата скорост на нивелиране е бавна.

Частта от леярната част от алуминиевия слой е отрязана, външната опаковка от алуминий е висококачествен алуминий, вътрешният слой на опаковката е алуминиев алуминий, два различни материала, така че окисляването на витилиго като петна.

Решение: Това явление често не е твърде много разбиране на клиентите, производителите трябва да направят повече, за да обяснят работата, да изчистят цялата история, за да не предизвикат недоразумения. От друга страна, анализът на алуминиевата индустрия прогнозира, че употребата на автомобилни отливки ще се увеличи с 50% за пет години, от 250 паунда / превозно средство през 2000 г. до 380 / автомобила до 2005 г. Голям брой от производството и обработката на отливки, необходимостта от инструмент за поликристален диамант (PCD). Основната причина за повреда на чип PCD по време на обработката. За да запазите ръба на ножовете на PCD непроменен, най-добре е разпределянето на товара за рязане равномерно на всеки фрезер.

Автомобилно леене с леене: алуминиевите отливки се загряват до по-висока температура, обикновено около 300 ℃ или така, след определен период от време, при което процесът на охлаждане на стайната температура е известен като термообработка. По време на процеса на отгряване, твърдият разтвор се разлага и втората фаза на частицата се агрегира, което може да елиминира вътрешното напрежение на леярството, да стабилизира размера на леярството, да намали деформацията и да увеличи пластичността на леярството.