Работен режим и предимства и недостатъци на процеса на леене на автомобили

Режим на работа и предимства и недостатъци на процеса на леене на автомобили

Когато топлинната обработка на автомобилното леене е много ниска точка на топене, е лесно да се справи с прегряването, температурната разлика след загряване е относително малка, Автомобилът за отливане за точност на изискванията на термометъра са много високи, ако отоплението след изолация Отклонението е относително голямо, след това не може да завърши целта за укрепване, виждаме, за контрола на горещата метална леярска температура е ключът към целия процес, след няколко теста потвърди, че ръчната работа на температурата и времето Is наличието на контакт, ако температурата на стареене е относително висока, тогава времето за изолация ще бъде кратко, а ако температурата на стареене е относително ниска, тогава времето за изолация ще бъде определено продължение, като първият начин за справяне със случая за големи количества Производството е много дискретно, контролът на крайното качество на продукта и използването на втория начин може да доведе до подобряване на пропускливостта на продукта, но ал така че да се гарантира качеството на продукта.

Предимствата на леярството включват леене с отлична точност на размерите. Обикновено това зависи от материала за отливане, типичната стойност е първоначалният размер от 2,5 см, когато грешката е 0,1 мм, а грешката се увеличава с 0,002 мм за всеки допълнителен 1 см. В сравнение с други процеси на леене, гладката повърхност е гладка, със заоблен радиус от около 1-2,5 микрона. Форми с дебелина на стената от около 0,75 мм могат да бъдат направени по отношение на пясъчници или постоянно леене под налягане. Тя може директно да хвърли вътрешната структура, като копринени комплекти, нагревателни елементи, с висока якост на носещата повърхност. Други предимства включват способността да се намали или да се избегне вторична машинна обработка, скорост на производство, якост на опън при отливане до 415 МРа, могат да хвърлят метал с висока мобилност.

Най-големият недостатък на отливането е високата цена. Оборудването за отливане и формите, свързаните с мухъл компоненти са много скъпи в сравнение с другите методи на леене. Така че производството на автомобилни леярство, когато производството на голям брой продукти е по-икономичен. Други недостатъци включват: Този процес е приложим само за по-голяма мобилност на метала, а качеството на отливане трябва да бъде между 30 грама и 10 кг. При обичайното леене, финалът на партида от отливки винаги ще има пори. И следователно не може да извършва никаква топлинна обработка или заваряване, тъй като газът в процепа ще бъде под действието на топлинно разширение, което ще доведе до вътрешни микро дефекти и повърхностно разпадане.

Методът за леене под налягане също така има следните недостатъци:

(1) Заварени от сплави сплави са ограничени

Необходимо е да се проучат материалите, материалите за матрици и методите на работа.

(2) оборудването е скъпо

Оборудването за леярско производство, като машина за леене под налягане, топилна пещ, пещ за задържане и леене под налягане и други разходи, са доста скъпи.

(3) Лоша херметичност на отливките

Тъй като се стопи през високоскоростния пълнеж в леярската форма, ще се получи феноменът на турбулентност, локално образуване на пори или свиващи се отвори, което ще повлияе на устойчивостта на изолацията. Понастоящем има метод за импрегниране, който може да се използва за подобряване на херметичността.