Механичните отливки произвеждат основния причина за студено отделяне и изливане

Механичните отливки създават основната причина за студено отделяне и изливане

На механичния отлив има непълна фугирана междина, а ръбът на заваръчния шев е гладък. Тази разлика се нарича студена. Механичните отливки се пълнят с локално, механично отливане на месо, като краят на дъгата не се излива. Сушилнята от сухо пясъчно твърдо вещество, особено от неръждаема сплав от леене под налягане, механичните отливки са склонни към студено отделяне и се изливат по-малко от дефектите, което води до механичен скрап.

Типът пяна се загрява, разлага се и продуктът на разлагане се загрява до температурата на стопения метал, за да абсорбира топлината, като по този начин охлажда стопения метал. В допълнение, газът за разграждане увеличава устойчивостта на течния метален пълнеж. Тези две причини значително намаляване на течливостта на металната течност, която е основната причина за студено отделяне и изливане.

В допълнение, програмата за изливане, структурата на системата за изливане и операцията за изливане, за да се получи студено отделяне, наливането също имат известно въздействие.

Механично леене за предотвратяване на мерки: ① за подобряване на температурата на разтопено метално изливане. Температурата на отливане на твърдото леене трябва да бъде най-малко с 30 ° C по-висока от температурата на леене на пясъчното леене при същите условия и обикновено се препоръчва повишаване на температурата от 30 до 50 градуса по Целзий. ② хвърли определено отрицателно налягане. При отрицателното налягане на стената може да се намали металният течен пълнеж, когато газовото съпротивление, когато видът пяна е с добро качество, ниска плътност и висока якост, количеството газ е малко, отливките от алуминиева отливка не могат да бъдат под налягане. Когато качеството на пяната е лошо, леярните отливки изискват отрицателно налягане. Отливните отливки за отливане на машини обикновено се използват за отливане под налягане. ③ изберете разумна програма за изливане и изливане на структурата на системата. Като например използването на системата за отливане, кухина, за да се сведе до минимум общата дължина на системата за леене, така че процесът на металната течност да се съкрати, процесът на пълнене да бъде гладък, за да се предотврати настинката и да се излее по-малко от дефекти.