Машини отливки повърхност ремонт метод за дефекти да Скрий

Машини за отливки повърхност ремонт метод за дефекти да се скрие

Чугун платформа, инспекция плоча, чугун плоча, металообработваща машина машини отливки в производствения процес, неминуемо ще се появи някои малки дефекти. Малки Buzhi ю re-машини отливки, че има някои малки дефекти машини отливки, как да се реши този проблем?

1. в ролите лепило

Проста, обширни машини Castingss, основен ремонт не се изисква последваща обработка и няма специални якост твърдост изисквания. Добавената стойност на тези машини Castingss е сравнително ниска.

2. заваряване

Повече от 90 % от производителите на леярски са избрали заваряване за решаване на производството, срещани в машината отливки дефекти. Заваряване ремонт поради използването на метални пълнител (заваръчни консумативи обикновено съвпадат с машината отливки материал), заваряване производителността може да основно отговори неблагороден метал стандарт и проста операция, заваряване ефективност, много производители признати и надеждни. В момента на пазара, повече видове заваръчни машини, използвани в ремонт на дефект, обикновено са следните:

Заваряване машина: чугун, лята стомана заваряване повече използване на традиционния начин.

Предимства: ремонт, големи дефекти, висока ефективност.

Недостатъци: спойките на твърдостта е прекалено висока, вътрешно напрежение, склонни към пукнатини, също по принцип трябва да топлинна обработка, за да отговарят на изискванията за обработка. И поради заваряване условия, вътрешни лесно да произвеждат порите, шлака и други вторични дефекти.

TIG заваряване: прецизни машини Castingss (сплав. стомана, неръждаема стомана прецизни машини отливки), алуминиева сплав умират машини отливки използване на аргон електродъгово заваряване машина заваряване. Част от производителите за производство и ремонт на мухъл, но също така използването на заваряване машина ремонт мухъл дефекти.

(1) предимства: висока заваряване ефективност, точност по-високи от заваряване. Повече видове заваряване тел, от неръждаема стомана, алуминиева сплав продукти на най-широко използваните може да се използва за заваряване, силата да преподават високо.

(2) недостатъци: за дефект ремонт, ремонт на малки дефекти (устица, Трахома), поради влиянието е твърде голям, има следи от борд. Заваряване стомана има трудно място. Поради топлинни ефекти заваряване на цветни Castingss машини или части от тънкостенни, лесно да се произвеждат топлина изкривяване. Оперативните изисквания са по-високи.

3. студено заваряване машина

Е началото на 21 век, раждането на новата технология ремонт, заваряване процес в резултат на детайла топлина е много малък, е студено заварчик. След няколко години на развитие, заваряване машина заявление посока и технологиите са били голямо развитие, е бил в ремонт на пазара заема голям дял. Съгласно поправка продуктови категории са: машина разположение и EDM ремонт заваряване машина.

4. mounter

Използването на моментно високочестотен разряд принцип ще постави (0.05-0,20 мм) поставяне на повърхността на детайла, максимална дебелина на всяка паста с дебелината на същия заварка, заваряване качество зависи изпълнението е еднакъв. Подходящ за детайла износване, обработка толеранс ремонт, пазара на мухъл има определено влияние. Машината може да също бъдат заваряване прах (или обработка на отпадъци), изпълнен в дефект (например Трахома) след ремонт на заустване. След ремонт на детайла цвят е малък. Недостатък е, че скоростта на ремонта е по-бавен.

Общ недостатък на студено заваряване машина и машина разположение е че заваряване ефективност е не по-висока от тази на заваряване машина и аргон електродъгово заваряване машина, но неговите изключителни предимства правят хората предпочитат студено заваряване при ремонт на милиметър дефект and обработка на повърхността дефект.