Подобряване на износоустойчивост и надеждност на машините отливки

Подобряване на износоустойчивост и надеждност на машините отливки

С цел правилно машина инструмент леене материал с висока якост, висока коравина развитие и по-нататъшно подобряване на износоустойчивостта на машината инструмент и използването на надеждност, разработването и прилагането на редица нови материали през последните години:

(1), HT300 високоякостни бременна чугун. Машини за отливки добавянето на желязо течност от 1450 ℃ до 1470 ~ 1520 ℃, делът на скрап в състава на заряд (Добавяне на 40 % ~ 50 %), използването на C-si, ка-ба и CaMnSi-Bi Инокулянти и др. Технически мерки, в CE ≥ 3,5 % при условията за достъп до HT350 класове.

(2), високо Si / C сив чугун. При условията на въглероден еквивалент CF = 3.4 % ~ 3.8 %, добавянето на скрап се увеличава, Si / C съотношение се увеличи от 0,4 ~ 0,5 до 0,7 ~ 0.8 температурата на разтопена желязо е увеличен по-горе 1450 ℃, якост на опън може да се увеличи с 20 ~ 30mpa. E0 стойност също се е увеличил, леене има малка тенденция към деформация. Въпреки това, за по-дебели отливки като машини, увеличаване на Si / C стойност увеличава съдържанието на феритни по секцията дебели, но намалява силата. В този момент трябва да се добавят Cr, Ca, Sb и Sn и други легиращи елементи, подобряване на машината в напречното сечение на перлит съдържание, машини за отливки намали твърдостта на напречното сечение, увеличаване на точността на машини и стабилност.

Домашни тест с използване на вибрации стареене, намаляване и намаляване на остатъчната стрес в машината отливки. Влиянието му върху остатъчни стрес. Поради увеличението на еластичен модул на материала след вибрации, Анти - товароносимост на леене се увеличава, анти - статични капацитет се увеличава с 30 %, и анти - товароносимост се увеличава със 100 % ~ 300 %.