Как да се контролира температурата на леене леене клапан?

Как да се контролира температурата на леене леене клапан?

Всяка година в клапан леене производство, често поради Наливането температура скрап участват около 20 % от леене леене температура и леене повърхност качеството е тясно свързано, следователно, да се подобри на вентила леене добив, трябва да контролира изливане температура.

1, най-високата температура на заливане. клапан, кастинг Pouring температурата е твърде висока ще предизвика пясък, особено с комплекс пясък ядро отливки, когато налива температура ≥ 1420 ℃, когато отпадъците нараства, налива температурата на 1460 ℃ когато отпадъците до 50 %. Поради това леене леене температура трябва да бъдат контролирани по-високата 1420 ℃ по-долу.

2, най-ниската Наливането температура. клапан леене при Наливането температура е по-ниска от 1380 ℃, след преработка на чугун под кожата ще намерите един отвор, диаметър на отвора е обикновено 1 ~ 3 мм. В някои случаи има само 1-2 дупки, и тези дупки ще се появи с малко количество течен шлака. Проучванията показват, че този дефект е свързан с Наливането температура, и когато Наливането температура е по-висока от 1380 ° C, леене клапан няма да произвежда такива дефекти.

В обобщение, може да се види, че леене леене температура трябва да бъдат контролирани в 1380 ~ 1420 ℃. В допълнение Наливането температура е твърде ниска, най-честата причина е преди изливане, разтопена желязо в отворен черпак за дълго време за транспорт и престой и топлина. клапан за леене с черпак капак с топлоизолационни материали, загубата на топлина може да бъде значително намалена.