Как да проверите дефектите на машинните отливки

Как да проверите дефектите на Машинните отливки

За да се гарантира качеството на машинните отливки, машинните отливки трябва да се основават на различни приложения и изисквания, като се използват различни методи за проверка, своевременно откриване на дефекти, които не са разрешени. Дефектната инспекция като цяло прие следните методи.

(А) външният вид на инспекцията на повърхностната грапавост на инспекцията трябва да бъде в подходящи светлинни условия до визуален ръчен допир, със смисъл на повърхностното състояние на идентификацията, с инструмента за измерване, за да се получи размерът на Машинните отливки данни, статистически методи за определяне на точността на дефектната грешка на машинното отливане.

(B) химически анализ на всички Машинни отливки, химическият състав е много важен, така че в повечето случаи химичният състав е индексът на приемане. Химическият състав също индиректно определя механичните свойства на машинните отливки и появата на дефекти или не.

(3) Тест за механична производителност Тестът за твърдост е първият, който тества дали дефектът е възникнал в машинните отливки, в началото на този век Съединените щати се намират в пясъчната секция на тестовата част на цилиндричната глава "Машини за отливки" тъй като твърдостта превишава определена стойност, която е неизбежна пукнатини Да бъде бракувана. Този метод е прост и необичаен.

(4) металографски преглед (тест за металографски микроскоп) с оптичен микроскоп и след това увеличен 50-2000 пъти, за да се наблюдава полираната метална повърхност, пробата при липса на ерозия при условия на включване (използване на ярки, тъмни и поляризирани, микро твърдост и други функции по отношение на оценката GB10561-89), след ерозия на организацията и проверка на размера на зърното. Този метод се използва широко за проверка на микроскопични дефекти, но също така често се използва за изследване на микроскопичните характеристики на макроскопски дефекти.

(5) Неразрушаващо изпитване (безразрушително изпитване) Сред тях методът за осмотично изпитване (ISO3452), методът за тестване на магнитни частици, методът за тестване с вихрови токове може да се използва само за повърхността или повърхността на машинната отливка, инспекция на дълбоките дефекти в машинните отливки, метода за предаване на линиите (ISO5579), метода за откриване на томография и ултразвук. Неразрушаващите се тестове се развиха бързо през последните години, благодарение на обработката на данни и хардуера има тенденция да бъдат преносими, което значително подобрява надеждността и гъвкавостта на инспекцията.