Тенденцията на развитие на автомобилни леене и леене технология

Тенденцията на развитие на автомобилни леене и леене технология

Леене е един от най-старите метал, формиращи методи, и около 15 % до 20 % от авто частите са отливките, произвеждани от различни леене методи. Тези отливки са главно ключови компоненти на електроенергийната система и важните структурни компоненти. В момента Европа и Съединените щати автомобилостроенето развитите страни, автомобилни леене съвременни производствени технологии, добро качество на продукта, автомобилни леене висока ефективност на производството, замърсяването на околната среда. Леене суровините и спомагателните материали са били оформени серия и стандартизация, целия производствен процес е било постигнато механизация, автоматизация и интелигентност. Тези страни обикновено използват цифрови технологии за повишаване на нивото на леене процес дизайн, леене скрап курс от около 2 % до 5 % и е установил многонационални услуга система и мрежови технологии подкрепа. В контраст въпреки че на Китай автомобили отливки-голяма продукция, но повечето от тях са ниска добавена стойност и технически материали, структурата е сравнително прост черен отливки, както и разликата между чуждестранни ниво. Тази статия главно от автомобилни енергия опазване и защита на околната среда и други аспекти на развитието се нуждае, обсъжда автомобилни леене и посока за развитие на автомобилни технологии.

Налягане, наричани леярство, автомобилни леене под налягане, определени да стопи напълнени кухина, леене тъкан гъста, високи механични свойства, размер прецизност, малки преработвателни марж. Според нивото на налягането може да бъде разделена на леене на ниско налягане и високо налягане, леене две категории, на последния високата цена на мухъл, особено за масовото производство на автомобили отливки, висока ефективност, общата стойност е много ниска. В момента почти всички коли преносна черупки, съединител черупка, помпа черупка, карбуратор черупка, кормилен механизъм и т.н. са алуминиеви леене.

Основните параметри на процеса на леене под налягане са сила на компресия, специфични налягане, стопилката попълване скорост, пълнене време, време на задържане, температурата на стопилката и температурата на мухъл. Като стопилката при висока температура, висока скорост, високо налягане попълване кухина, ще неизбежно участва в газ, толкова развита редица нови процеси, като метод за вакуумно леене под налягане, кислород напълнена леярство метод, автомобилни леене ниска скорост пълнеж умират метод на леене "точност" умре леене метод (известен също като Acumrad метод, който е acurate, бързо, гъста), ниска скорост среда налягане попълване (НСНВ) метод на леене, те са не нова технология на не порести леене. Следователно според характеристиките на леене под научен контрол на параметри на процеса, рационалното проектиране и производство на мухъл (включително налива система, препълване на изпускателната уредба, мухъл, охладителна система, мухъл отопление и система за контрол на баланса), използвайте подходящо покритие и пръскане технология. Die температура и топлина баланс е от най-важните условия за реализацията на висококачествени, леене, автомобилни кастинг за общи умре леене да премахнете леене мухъл кухина температура на повърхността на сплав на топене от 40 % за.