Причини и превантивни мерки на механични лепкава пясък леене на автомобилни

Механични лепкава пясък, известен също като метални течни инфилтрация лепкава пясък, се състои от течен метал или метална оксид чрез капилярна инфилтрация или газ инфилтрация начин в кухина повърхност пясък празнина, повърхността на автомобила за леене метал и пясък механична смес от лепилен слой. Qinghe лепкав слой пясък може да се види, когато метален блясък. Механични лепкава пясъчна повърхност е гъба подобен, твърдо се придържат към повърхността на отливка автомобили и по-настъпили в пясък и пясък ядро повърхност топлина и силна пясък херметичността на ниските части, като се налива близо до устата, автомобилни леене дебели раздел, Groove.

Механични лепкава пясък не само влияе на външния вид качеството на отливки за леене автомобилни автомобилни, но също причинява бракуване, така че механични лепкава пясък на автомобилни отливките трябва да се даде достатъчно внимание за подобряване на продукта добива. Комбиниран с дългогодишен практически опит в производството и се отнасят до съответната информация, говорим за каузата на автомобилни леене пясък и неговата превенция мерки.

1, автомобилни леене и дизайн

Такъв дизайн ще насърчава производството на механични пръчки, ако подадените и модел ще доведе до пясък, за да имат рязко, надвиснали или изпъкнала форма, или плоски пясък или пясък ядро. Тъй като този вид на структурата на автомобилни отливки ще пясък, пясък ядрото местни топлина концентрация, нормалната си представяне е унищожен, пясък, пясък ядро повърхност в предварително колапс, разтопен метал или метална оксид лесно да проникнат и производство механичните лепкава пясък. В тази връзка в жегата концентрирана части от използването на специални пясък, като цирконови пясък или оливин пясък, за да подобри своята дългосрочна топлина или висока температура радиация капацитет.

2, изглежда като

(1) появата на процеса на лош дизайн, така че пясъка не е здраво или компактен уплътняване, ще предизвика кухина повърхност груб или в насипно състояние, има пряко влияние върху производството на механични лепкава пясък. Появата на процеса на проектиране често се появи следната грешка:

Първо на мухъл част от погрешен избор, което води до тип е твърде висока, или в пясъчна форма в образуването на дълбока кухина.

Второ появата на мухъл на дъното на оформлението на неправилна позиция, така че депресията е трудно да Chung, това може да дължи на модела от стената твърде близо, или появата на твърде близки. Поради подреждането е твърде пренаселено, ще предизвика отливка автомобили да произвеждат подуване пясък, дори ако е налице очевидна подуване на пясък, ще има механични лепкава пясък. Поради еднакъв произход на дефекта механични лепкава пясък и изпъкнали ще се появи на същия автомобил леене.

Трето, спру, щранг и бегач позиция неправилно подредени, там ще бъде лесно да Чунг истинска депресия, която е оформлението на щранг система.

Четвърто от наклона на мухъл<1.5 °,="" even="" if="" the="" sand="" tightness="" of="" the="" appropriate,="" will="" make="" the="" sand="" surface="" tear,="" easy="" to="" make="" metal="" or="" metal="" oxide="">

(2) появата на лоша структура на процеса, води до метални течни статично налягане е твърде висока. Поради увеличаването на статично налягане пясък натоварване ще се увеличи, така че необходимостта от специални пясък или по-компактен моделиране метод да устоят метални течност върху пясъка тип на осмотичното налягане.

3, пясък кутия

Проектиране и изграждане на пясъка кутия е неразумно, в резултат на неравномерно пясък компактност или Чунг пясък е твърде мек.

Общите причини за тези проблеми са както следва:

(1) неправилна позиция на полето, пречат някои от потъването на Чунг истинската, което води до местните пясък твърде мек, причинява подуване пясък или механични лепкава пясък.

(2) поради пясъка кутия е твърде малък да предизвика Чунг пясък не е реално.

(3) неправилна позиция на кутията, така че спру и щранг могат да не бъдат пускани в правилното място, така че щранг или спру и вида на пясък между уплътнение не е здраво. И тъй като отдел неизбежно ще доведе до концентрация на топлина, така че механичните лепкава пясък е по-сериозно. Следователно ако не може да се променя позицията на спру или щранг, полето трябва да бъде отрязана или премахнати от цялата.

(4) полето е твърде висока. Механични лепкава пясъкът е обикновено се свързва с непроницаемостта на повърхността на кухината и статичното налягане на разтопен метал, размера на метални течност под налягане и метални плътността и височината на горната част на кутията. Ако трябва да започне от автомобили отливка Свий, полето трябва да има определена височина, но пясък изпълнение трябва да се подобрят.

4, налива щранг система

(1) неправилна позиция на щранг причинява прегряване на пясъка, причинявайки по този начин кухина повърхността да бъде разрушена. Метални течност или метален окис при висока температура е по-вероятно да проникнат през повърхността на кухина.

Примери за такива случаи са следните:

Първо спру или щранг от повърхността твърде близо до образуват горещ разрез, горещ разрез на пясък тип ако не Чунг, механични лепкава пясък дефекти ще бъдат много сериозни.

Второ, в някои кухина на повърхността на потока на метални твърде много, ще бъдат загрети до степента на достатъчно, за да унищожи степен. Ако първоначалното втвърдени твърда черупка в кухината е инфилтриран по-късно от разтопен метал, лепкава пясъкът е още по-сериозни.

Трето, в налива където може да предизвика метала течен налягането е твърде високо всички фактори, може да доведе до автомобилни отливки произвежда механични лепкава пясък. Когато метални течността е не само високо налягане, и температурата е висока, положението е особено сериозно.

(2) делът на напречното сечение на спру, бегач и бегач е неподходящ, така че разтопен метал се окислява непрекъснато по време на проливния, увеличаване на броя на метални оксиди и причинява fluxing на пясък, леене под налягане. По време на проливния стробиращо системата трябва да бъде винаги пълен с разтопен метал, в противен случай метални разтвор може да се окисли в някоя част от системата за леене на автомобилни.

(3) щранг шия размер е твърде голям, ще доведе до околните пясък, прегряване, който е по-често срещан проблем. Този проблем често е причинена от щранг врата е твърде дълъг, за да се запази на метала в дъното на устата не е преждевременно втвърдени, трябва да увеличите размера на врата. Ако дизайнът на щранг врата не е заради неправилно попълване, това е най-добре да съкрати щранг врата да предотвратяват втвърдяване, вместо да увеличи размера му. По-малки щранг врата, може да намали пясък тип топлина.

(4) порта купа или спру неправилно дизайн, така че когато налива във въздуха, причинена от окисление на метални течност, която обикновено е причинено от сътресения, с метална повърхност оксид филм ще продължават да се натрупват на механични сцеплението пясък.

5, пясък

(1 оригиналните пясък Гранулометрично разпределение не е еднакво, ще предизвика пясък компактност е нисък, оригиналния пясък размерът на частиците на максималната компактността на пясъка има пряко влияние.

(2) пясък поток и бедни formability.

(3) черупки пясък на смола е прекалено тънък филм, ще направи обвивката на местни сили и местните пясък не е обхванат от смола, често поради тази проста причина, така че формирането на механични пясъчни залепване.

(4 пропускливост на мухъл е прекалено висока, което е още отражение на пясъчните частици твърде дебели. Дишане и компактност са два фактора, които влияят един на друг. Ниска степен на херметичност е добра вентилация и обратно.

(5) пясък въглероден материал или deoxidizing материал е недостатъчно, ще произвежда твърде много метален оксид, така че оксид мокър пясък и лесно да проникне.

6, ядрото

(1) без покритие боя пясък ядро пясък твърде груб или лошо Гранулометрично разпределение, както и оригиналните пясък Гранулометрично разпределение не е еднакъв, въздействието на образуването на механични лепкава пясък.

(2) пясък ядро не е Chung и пясък тип не е същото като естеството на същото, механични лепкава пясък има значително въздействие.

(3) пясъчна ядро повърхност груб или порести, ще предизвика механични лепкава пясък. Разтопен метал или метални оксид инфилтрати този груб или пореста повърхност и след това инфилтрати ядрото.

(4) пясък ядрото по време на съхранението на влага. За пясък ядро водата е твърде много проблеми. Защото пясък ядро много вода не е лесно да се открие. Изглежда някои пясък ядра като суха, но всъщност водата все още е много висока.

(5 пясък ядро при овладяването на безгрижни, или в боя е все още във влажно състояние при обработка и доведе до повреда или износване покритие. Последствието е, че покритието на ядрото не е достатъчно, за да се предотврати метал или метални оксиди от прониква в ядрото. Боя в щета отдел сякаш пясъка ядро да открие дупка, причинява на метални течен кипене и производство механичните лепкава пясък.

(6) пясък ядро покритие потапяне твърде плитко, директно ще предизвика механични лепкава пясък.

(7) пясък ядро покритие висока температура съдържание е ниско. Поради липсата на глина в боя, или твърде много разтворител така че съдържанието на свързващо вещество намалява, което води до по-ниска якост на покритие, причинени от механични сцепление пясък.

(8) ядро пясък смесени бедни, така че отделните части на пясък основната сила е твърде ниска, което води до caving когато налива, в резултат на механични лепкава пясък.

(9) пясък ядро почистване и бедни ремонт, директно ще предизвика механични лепкава пясък. Пясък ядрото да засили инспекцията, такива дефекти трябва да може да се избегне.

(10) пясък ядро в натопи, спрей боя не не суха отново. И пясък ядро в пясък в мокри течението като едни и същи, покритието не е лесно да отлепете и отлепете.

(11) основната кутия не е чист, ще направи на ядрото пясък, прикрепен към полето ядро, което води до пясък ядро повархността. Висококачествен пясък ядро има плътните повърхностния слой, полето на ядрото не е чист и не може да получи гъста повърхностния слой на висококачествени пясък ядро.

7, форма

(1) Чунг пясък меки и компактен степен на неравномерно. В повечето случаи това е също толкова важно да има униформа и компактност. Въпреки това понякога компактността на пясък е по-единни, отколкото цялостната мекотата на пясъка.

(2) пясък ремонт лоши. Пясък ремонт повърхност груб хлабав, ще доведе до механична лепкава пясък; ремонт над или ремонт части на водата е твърде висока, ще предизвика метални течен кипене и причина механични лепкава пясък.

(3) попълнете лошите части от груба, в насипно състояние, ще има механични лепкава пясък.

(4) пясък покритие неравномерно или неадекватна.

(5) сухо боя сухи или неравни изсушаване.

(6) прекомерно количество на мухъл пресата течност ще отслаби пясъчна повърхност силата, допринесли за разтопен метал на кипене и произвежда механични автомобилни леене пясък.

(7) пясък покритие е прекалено ниска, покритието ще бъде пясък вдишване, което води до боя разстояние, падане или пилинг, причинени от механични лепкава пясък.

(8) на повърхността на повърхността покрита с недостатъчно количество пясък, който е обща оперативна небрежност.

(9) горещи и студени материали (пясък ядро, пясък, сърцевина, студено желязо и др.) идват заедно. Горещи и студени материали срещнат, ще направи кондензацията на вода. Влага може да предизвика кипене тип механична лепкава пясък, докато значително увеличаване на скоростта на производство на оксиди, последвано от метален окис инфилтрация. Това е обща причина за механични лепкава пясък, но и основната причина за високо налягане моделиране на механични лепкава пясък.

8, метални състав

(1) лесно да образуват добър поток от метални оксиди, добра мобилност на дебел метал или метал от повърхностното напрежение е по-вероятно да предизвика механични лепкава пясък.

(2) сплави, съдържащи ниска точка на топене компоненти, като водеща бронзово в олово лесно водят до механични лепкава пясък. Тъй като олово е все още в състояние на подем, когато температурата е много по-ниска от майка метал температура.

(3) необходимостта от високотемпературна сплав на автомобилни леене. Като сплав поток е добра, лесни за производство механичните лепкава пясък. В допълнение тъй като Наливането температура е висока, скоростта на образуването на оксид се ускорява, и следователно, има тенденция да форма оксидативен механични лепкава пясък.

9. наливане

(1) налива температурата е твърде висока, не само ще подобри плавното функциониране на разтопен метал, но също така бързото окисляване на метални течността, като по този начин ускорява появата на оксидативния механични лепкава пясък.

(2 черпак е твърде висока и горната част на кутията е прекалено висока, ще формират твърде високи метални идентора за насърчаване на метал или метална окис в пясъка тип порите.