Автомобилни леене процес знания и технологии за развитие тенденция

Приблизително 15 % до 20 % от авто частите са отливките, произвеждани от различни леене методи. Тези отливки са главно ключови компоненти на електроенергийната система и важните структурни компоненти. В момента Европа и Съединените щати автомобилна промишленост развити страни, автомобилни леене производство технология е напреднала, качеството на продукта е добро, високо производство ефективност, замърсяването на околната среда. Леене суровините и спомагателните материали са били оформени серия и стандартизация, целия производствен процес е било постигнато механизация, автоматизация и интелигентност. Тези страни обикновено използват цифрови технологии за подобряване на нивото на леене процес дизайн, леене скрап курс от около 2 % до 5 % и е установил многонационални услуга система и мрежови технологии подкрепа. В контраст въпреки че Китай автомобили отливки-голяма продукция, но повечето от тях са ниска добавена стойност и ниско техническо съдържание, структурата е сравнително прост черен отливки, както и разликата между чуждестранни ниво. Тази статия се обсъждат главно развитие посока на автомобили отливка и автомобилни технологии от развитие на търсенето на автомобили енергоефективност и опазване на околната среда.

1 посоката на развитие на автомобилната отливки

1.1 цялостен дизайн на автомобилната отливки

С автомобилната енергоспестяващи и намаляване на разходите на производството, изисквания продължават да се увеличават, пълноценно използване на предимствата на леене, оригинален печат, заваряване, коване и леене, формиране на няколко части, през един разумен дизайн and структурна оптимизация, за да се постигне интегрирано части леене формиране, може ефективно намаляване на теглото на части и намаляване на ненужните обработката на процеса, с цел постигане на теглото на части и висока производителност.

Тенденцията на развитие на автомобили отливка интеграция е по-очевидни в развитието на отливки от цветни метали. За да направи пълно използване на леене процес за постигане на характеристиките на производството на сложни структурни отливки, са били интегрирани дизайн на панелите на вратите, седалка скелет, таблото скелет, предната рамка и защитната стена на цялостен дизайн на високо налягане отливки, размерът е значително по-голям от текущото производство, леене, необходимостта от 4 000 ~ 5 000 t или дори по-голям тонаж леярство машина за производство.

1.2 теглото на автомобилната отливки

За осигуряване на здравината и безопасността на автомобила под предпоставката на колата, колкото е възможно да се намали качеството на препарата, за да постигне лека, повишаването на превозното средство мощност, намаляване разхода на гориво и намаляване на замърсяването на отработените газове. Качеството на превозното средство се намалява с 100 кг и може да се намали разхода на гориво на 100 км от 0.3 до 0.6 л. Ако теглото на превозното средство е намалена с 10 %, ефективността на горивото може да бъде увеличена с 6 % до 8 %. С нуждите на опазване на околната среда и икономията на енергия теглото на колата се превърна в света автомобилен развитие тенденция, теглото на автомобилната отливки стана един от важните посоката на развитие на автомобилната отливки.

2 посока за развитие на леене на автомобилни технологии

Технология на производство на тънки - ограден сложна структура отливки

С развитието на автомобилната индустрия и търсенето на спестяване на енергия и емисиите намаляване, теглото на автомобилни части става по-лек. Чрез тънкостенни дизайн това е важно развитие посока на блок на двигателя. FAW леене Co., Ltd. за FAW Volkswagen производство чугун цилиндър, например, на ранните производството на 06A цилиндър стена с дебелина 4,5 мм ± 1.5 mm, EA111 цилиндър стена с дебелина 4 мм ± 1 мм, на текущата масово производство EA888Evo2 цилиндър стена с дебелина 3.5 мм ± 0,8 мм, следващото поколение EA888Gen.3 цилиндър продуктовата структура е по-сложна, дебелината на стената на само 3 мм ± 0,5 мм, е тънкият сив чугун цилиндър. В масовото производство има някои проблеми, като например счупени ядро, плаващи сърцевина и стената дебелина колебания. Обаче чрез контролиране на качеството на пясък сърцевина и пясък, но може да не отговарят на EA888Gen.3 цилиндър производство изисквания, трябва да се използва като цяла група от ядрото налива процес.

2.2 алуминиево-магнезиева сплав мащабни структурни части технология за производство

С нарастващото търсене на спестяване на енергия, опазването на околната среда и намаляване на разходите алуминиево-магнезиева сплав мащабни структурни леене стана тенденция към важно развитие, както и неговите производствени технологии се превърна в текущата развитие избухлив. В момента технологията на главното производство на алуминиево-магнезиева сплав мащабни структурни части е високо налягане леене, пресоване леене и леене на ниско налягане. Като на високо налягане леене производство ефективност, качеството на продукта се превърна в основен производствен процес, неговите производствени технологии развитието фокусирани върху процеса на леене под високо налягане е лесно да се къдря, леене лесно да формуляр пори, може да не термична обработка проблеми.

2.3 леене точност технология за леене

Често наричан прецизно леене на автомобилни леене главно се отнася за премахване на мухъл и инвестиционни леене технологията. С развитието на формиране технология за автомобилни леене леене точност формиране е вид на леене, формиращи метод. Отливките, произвеждани от този тип на формиране метод може да се използва директно, без рязане или рязане. С подобряване на кастинг размер точност леене точност, формиращи технология е разработена бързо през последните години, и редица нови методи на леене са разработени като точност пясък леене, загубили пяна леене, контролирано налягане и налягане. Косуърт Кастинг метод е разработен от Великобритания с помощта на комбинация от цирконий пясък ядро и контролирани от електромагнитни помпа. Тя е била успешно използвана за масово производство на алуминиева сплав цилиндри и се появява в много процес варианти, като например ниско налягане вместо електромагнитни помпа леене и други процеси. Използването на този тип на метод на леене може да доведе до дебелината на стената на 3.5 ~ 4,0 мм алуминий сплав цилиндър, е на сегашната прецизност пясък леене от името на процеса.

В процеса на леене под високо налягане, разработена на базата на вакуумно леене, окислени леярство, полу-твърди метални реологични и тиксотропни леярство процес, предназначени да премахнат леене дефекти подобряване вътрешна оценка на качеството и разширяване на обхвата на die леене приложения. В процеса на екструдиране леене, стопилката се попълва и втвърден под налягане и има предимствата на гладка, няма метал, изпръскване, по-малко загуба на метални течни окисление, спестяване на енергия, безопасната експлоатация и дефекти на леене дупка. Високо производителни алуминиева сплав леене разработването и прилагането на широк спектър от приложения.

Непрекъснато нарастване на производството на автомобили изисква производството на леене на високо качество, отлично изпълнение, близо до нетните форма, Multi-вид, ниска консумация, ниска цена посока. Като средство за около 15 % до 20 % от частите са отливки. Това изисква леярската промишленост да продължат да използват разнообразие от нови технологии, нови материали за подобряване на общото ниво на леене. Прецизно леене технология за леене може да отговаря на горните изисквания на автомобилостроенето отливки и нейните приложения ще обхваща процесите на различни леене на автомобилни отливки.

За да отговори на все по-взискателни околната среда Регламенти, автомобили се движат към светлина тегло. Намалена превозното средство тегло с 10 %, на гориво може да бъде намалена с 5.5 %, икономията на гориво може да се увеличи с 3 % до 5 %, докато намаляване на емисиите с около 10 %. Прилагане на алуминий и магнезий и други цветни метали отливки, развитието на големи сложна структура на интегрирани отливки и широко прилагане на прецизно леене формовъчна технология е да се постигне основният начин за намаляване на теглото на автомобилни отливки. И следователно изисква широко използване на цифровите технологии на базата на високо производителни леене материали, оборудване за автоматизация, широк спектър от средства за постигане на развитието и производството на автомобилни отливките да отговори на нуждите на съвременния автомобилната индустрия.