Автомобилни леене процес знания и тенденцията за развитие на технологията си леене

1 посоката на развитие на автомобилната отливки

1.1 цялостен дизайн на автомобилната отливки

С автомобилната енергоспестяващи и намаляване на производствените изисквания продължават да се увеличават, пълноценно използване на предимствата на леене, оригинален печат, заваряване, коване и леене, формиране на няколко части, чрез разумни дизайн и структурни разходи оптимизация, за да се постигне интегрирано части леене формиране, може ефективно намаляване на теглото на части и намаляване на ненужните обработката на процеса, с цел постигане на теглото на части и висока производителност.

Тенденцията на развитие на автомобили отливка интеграция е по-очевидни в развитието на отливки от цветни метали. За да направи пълно използване на леене процес за постигане на характеристиките на сложната структура на отливките, е имало интегриран дизайн на вратата плоча,

Седалката скелет, таблото скелет, предната рамка и защитна стена, размерът на която е значително по-голям от понастоящем се произвеждат отливки, изисква производството на 4 000 да 5 000 т или дори по-голям тонаж леене под машини.

1.2 теглото на автомобилната отливки

За осигуряване на здравината и безопасността на автомобила под предпоставката на колата, колкото е възможно да се намали качеството на препарата, за да постигнете лек, повишаването на автомобила мощност, намаляване разхода на гориво и намаляване на замърсяването на отработените газове. Кола намаляване от 100 кг на 100 грама, 100 км разходът може да се намалява с 0,3 ~ 0.6 L, ако превозното средство тегло намаление от 10 %, горивната ефективност може да бъде увеличена с 6 % до 8 %. С нуждите на опазване на околната среда и икономията на енергия теглото на колата се превърна в света автомобилен развитие тенденция, теглото на автомобилната отливки стана един от важните посоката на развитие на автомобилната отливки.

1.2.1 лек дизайн на автомобили отливки

За цялостната безопасност фактор на отливките с еднаква дебелина дизайн е един от основните методи за автомобилни отливки. Обаче Основният недостатък на еднаква дебелина дизайн е, че структурните изпълнение не може да бъде използван напълно и теглото на леене се увеличава. Използвайки CAE анализ, оптимизация на топология и други средства за оптимизиране дизайна на части, така че части от стрес стойност на различни части в близост до различните части на дебелината на стената е несъвместим, малки части от по-тънки дебелина на материала или не за намаляване Материалът теглото на. Отчитайки формиране на леене може да се постигне създаването на сложна структура отливки, можете да постигнете разнообразие от неправилна форма напречно сечение. Дизайн, използването на CAE или топология оптимизация и други средства за стрес анализ на части. Според разпределение на силите определят формата на частите и специфични местни дебелина на материала. Чрез леене подкрепление, копаят дупки и сгъстяване могат значително да намалят теглото на части.

1.2.2 лекосплавни кола отливки

Използването на алуминий и магнезий и други материали, лека сплав са основните тегло загуба мерки на текущите автомобилни производители. Плътността на алуминий е само 1/3 от стомана и има отлична корозионна устойчивост и пластичност. Плътността на магнезий е по-малък, само 2/3 от алуминий, отличен в условия, леене под високо налягане. Алуминий и магнезий специфични сила (сила и качество съотношение) са доста високи, за намаляване на теглото, подобряване на горивната ефективност играе решаваща роля. Автомобилната индустрия в САЩ през последните две години да се подобри конкурентоспособността, с неговата значителна употреба на алуминий и магнезий отливки и интегрирани леене е тясно свързана.

1.2.3 висока производителност на автомобилни отливки

Подобряване на ефективността на материала, така че теглото на единица части могат да издържат по-високи натоварвания, е един от начините за ефективно намаляване на теглото на отливките. Стент-тип отливки акаунт за значителна част от отливки, както и развитието на отливки също стана един от фокусите. Чрез термична обработка и други мерки, за да направи промени, материалните микроструктура като по този начин повишаване на силата на части, скованост или издръжливост, може ефективно да намали теглото на части.

Изотоничен угасне сферографитен чугун, не само на силата на стомана от обикновена стомана се е подобрило, и плътността е по-ниска от стомана, плътността на 7,1 g / cm3, докато лята стомана плътността на 7,8 g / см3, широко се препоръчва през последните години, материалът използването на изотермични утоляване сферографитен чугун, в същия размер на отливки при условия на светлина, 10 % по-леки от стомана. DongFeng мотор Къмпани в определен тип превозни средства са били използвани за охлаждане чугунена чугун вместо стомана светлина тегло проверка работата,

И за изотермични утоляване чугунена парчета от високо якостни характеристики на 14 окачване части в експертен форум линия редизайн. Таблица 1 е използването на изотермични утоляване чугунена материал след смяната на лек ефект, намаляване на общото тегло на близо 40 %, ефектът е значителен. Следва да се отбележи, че ефекта на светлина тегло в таблица 1 е не само замяна на материали, но също така и приноса на лек дизайн. По принцип замяна на материали за автомобилната отливки често е придружено от лек дизайн на части.

В алуминиева сплав и магнезий сплав отливки също използват висока якост, високо трудно материали, за да замени оригиналния светлината сплав отслабване въз основа на прилагането на високо производителни материали за по-нататъшно, загуба на тегло, на САЩ генерал мотори Корпорация да замени високо производителни AE44 сплав оригиналния алуминиева сплав, използването на високо налягане Кастинг метод на производство рамка, в загуба на тегло алуминиева сплав на базата на по-нататъшно загуба на тегло 6 кг.

2 посока за развитие на леене на автомобилни технологии

2.1 тънка стена сложна структура технология за производство на отливки

С развитието на автомобилната индустрия и търсенето на спестяване на енергия и емисиите намаляване, теглото на автомобилни части става по-лек. Чрез тънкостенни дизайн това е важно развитие посока на блок на двигателя. FAW леене Co., Ltd. за FAW Volkswagen производство чугун цилиндър, например, на ранните производството на 06A цилиндър стената дебелина 4,5 мм ± 1.5 mm, EA111 цилиндър стена с дебелина 4 мм ± 1 мм, на текущата масово производство на EA888Evo2 цилиндър стената дебелина 3.5 мм ± 0.8 мм, следващото поколение EA888Gen.3 цилиндър продуктовата структура е по-сложна, дебелината на стената на само 3 мм ± 0,5 мм, е тънкият сив чугун цилиндър. В масовото производство има някои проблеми, като например счупени ядро, плаващи сърцевина и стената дебелина колебания. Обаче чрез контролиране на качеството на пясък сърцевина и пясък, но може да не отговарят на EA888Gen.3 цилиндър производство изисквания, трябва да се използва като цяла група от ядрото налива процес.

2.2 алуминиево-магнезиева сплав мащабни структурни части технология за производство

С нарастващото търсене на спестяване на енергия, опазването на околната среда и намаляване на разходите алуминиево-магнезиева сплав мащабни структурни леене стана тенденция към важно развитие, както и неговите производствени технологии се превърна в текущата развитие на горещи точки. В момента технологията на главното производство на алуминиево-магнезиева сплав мащабни структурни части е високо налягане леене, пресоване леене и леене на ниско налягане. Като на високо налягане леене производство ефективност, качеството на продукта се превърна в основен производствен процес, развитието на технологията си производство е съсредоточено главно в високо налягане леене процес е лесно да се къдря, лесно да образуват устица вътре леене, не може да се нагрява лечение проблеми.