Автомобилни леене процес знания и тенденцията на развитие на технологията си Леярна

Леене е един от най-старите метал, формиращи методи. Около 15 % ~ 20 % от автомобилни части са отливки, изработени чрез леене на различни методи. Тези отливки са главно ключови компоненти на електроенергийната система и важните структурни компоненти.

В момента Европа и Съединените щати автомобилна промишленост развити страни автомобили леене разширени производствени технологии, качеството на продукта, ефективността на производството, замърсяването на околната среда. Леене суровините и спомагателните материали са били оформени серия и стандартизация, целия производствен процес е било постигнато механизация, автоматизация и интелигентност. Тези страни обикновено използват цифрови технологии за повишаване на нивото на леярски процес дизайн, леене скрап курс от около 2 % до 5 % и е установил многонационални услуга система и мрежа техническа поддръжка. В контраст на Китай автомобили отливки, въпреки че по-голям в изход, са предимно черно отливки с добавена стойност и ниско съдържание на технически и относително проста структура, които са далеч от чужди страни. Този документ главно от автомобилни енергоспестяването и опазването на околната среда аспекти на развитието се нуждае, обсъжда колата леене и автомобилната технология за развитие.

С нарастващото търсене за автомобилни енергоефективност и опазване на околната среда, както и намаляване на производствените разходи, леене и формиране на предимства на съществуващите леене, оригинален печат, заваряване, коване и леене на няколко части, чрез рационално дизайн и структурна оптимизация на интегрирани части леене формиране ефективно може да намали теглото на части и намаляване на ненужни обработка технологии, с оглед постигане на компонентите на леки и висока производителност.

При предпоставката за осигуряване на здравината и безопасност изпълнение на превозното средство, собственото тегло на превозното средство могат да бъдат намалени колкото е възможно да се намали теглото на превозното средство с цел подобряване на динамичните характеристики на превозното средство, намаляване разхода на гориво and намаляване на замърсяването на отработените газове. Всеки 100 килограма от колата Собственото тегло намаление, 100 км разходът може да бъде намалена 0,3 ~ 0.6 L, ако теглото на превозното средство за намаляване на 10 %, горивната ефективност може да бъде повишена 6 % до 8 %. С необходимостта от опазване на околната среда и икономията на енергия светлина тегло на автомобили се превърна в тенденция на световната автомобилна развитие. Светлината тегло на автомобилни отливки също се превърна в един от важните развитие посоки на автомобилната отливки.

Така наречените състезателна леене прецизно леене формиране се отнася главно за загубени пяна и инвестиционни леене технологията. С развитието на автомобилната леене оформящ технология леене точност формиране се отнася до вид леене, формиращи метод. Отливки от този вид на оформяне може да се използва директно, без рязане или рязане. С нарастващите изисквания за точност на отливки, леене точност, оформящ технология е разработена бързо през последните години, както и серия от нови леене, формиращи методи като прецизно леене пясък загубени пяна леене, контролирано налягане леене и леене под налягане се появиха. Косуърт Кастинг метод е разработен от Обединеното кралство с цирконови пясък пясък ядро комбинация и използването на електромагнитни помпа контрол налива метод е бил използван успешно за масово производство на алуминиева сплав цилиндър и там са много технологични варианти, като например използването на ниско налягане вместо електромагнитни помпа леене процес. Този тип на метод на леене може да произвежда алуминиеви сплави цилиндър дебелина на стената на 3.5 ~ 4,0 мм, е представител на точни пясък леене процес.

За да отговори на все по-строги екологични закони и наредби, колата се движи в посока на леко. За всеки 10 % намаляване на намаляване на теглото на превозното средство, на гориво може да бъде намалена с 5.5 %, икономията на гориво може да се увеличи с 3 % ~ 5 % а емисиите може да бъде намалена с около 10 %. Прилагането на алуминий и магнезий и други отливки от цветни сплави, развитието на големи и сложни Интегрираната структура на отливки и широко прилагане на прецизно леене, формиращи технология е основният начин за постигане на лека автомобилни отливки. Поради това е необходимо, че изследвания и развитие и производство на автомобилни отливки трябва да се реализира чрез широкото използване на дигитални технологии чрез широко приложение на високо производителни леене материали и средства за автоматизация и за да отговори на нуждите на съвременната автомобилна индустрия.