Автомобилни леярски добавки против вени

Производство на цилиндър, цилиндрова глава, вход и изход, кухина на водния кожух и гореща секция на вътрешния ъгъл на катедрата на честото изтъняване, което е дефекти на вените, тъй като позицията на издуване в кухината е трудна за почистване, дефектите ще възпрепятстват нормалното протичане на охлаждащата вода, сериозно причини двигателят да изгори цилиндъра; в канала на отработените газове ще повлияе характеристиките на вихъра на дихателните пътища, сериозно ще повлияе на работата на двигателя, така че да се решат дефектите на вените за главата на цилиндрите и други отливки на автомобили.

Първо, причините за дефектите на вените

При 573 ℃, кварцовият пясък претърпява кристален преход от β-кварц към кварц. Температурният стрес, причинен от разширяването на фазовата промяна, води до напукване на повърхността на пясъчната сърцевина и стопеното желязо прониква в пукнатината, за да образува вени. Основните условия на вените се генерират, едното е топлинният стрес, предизвикан от разширението на фазовото изменение, е по-голямо от якостта на повърхността на пясъчната сърцевина; втората е течността на стопено желязо и има достатъчно течливост. Дефектът на вените е вид разширяване на дефектите при леене, пример за производство, показан на фигура 1. Обикновено се смята, че: ① колкото по-високо е съдържанието на първоначалния пясък SiO2, толкова по-сериозни са недостатъците на вените. (2) Колкото по-висока е концентрацията на оригиналния пясък, толкова по-тежки са дефектите на плаката. ③ колкото по-висока е температурата на изливане, толкова по-тежки са дефектите на вените. Но температурата на отливане се определя в зависимост от структурата на леярството, дебелината на стената не може да бъде произволно променена.

Където може да се намали факторите на топлинния стрес, ще намали появата на море, където може да се подобри якостта на сърцевината и якостта на ядрените фактори, ще намали появата на вените, където факторите могат да ускорят втвърдяването на желязото. Практиката е доказала, че склонността на пясъчната смола да произвежда дефекти на вените по реда на: пясъчна пластина от студена кутия → пяна с PEPSET смола → покрита с пясък → фуранова смола с пясък → пясък с алкална фенолна смола.

Второ, за решаване на проблема с дефектите на вените

Мерките, предприети срещу недостатъците на вените, могат да се отдадат на следното:

(1), за да се намали разширяването на пясъчната сърцевина разширяването на оригиналния пясък е основната причина за появата на вените, така че да се намали разрастването на оригиналния пясък е да се реши проблемът с дефекти на вените първо да се вземе предвид първоначалния пясък при високи температурата там е кристален преход, придружен от обем разширение, Ако кварцовият пясък след 900 ° C над висока температура калциниране след охлаждане кристално фазов преход ще бъде необратим, така че оригиналната регенерация на пясък или печене след употреба значително ще подобри дефектите на вените; производството на парчета чугун не се нуждаят от оригиналния пясък има твърде високо съдържание на SiO2, достигайки 92% Може да бъде, защото колкото по-голямо е съдържанието на SiO2 на по-голямата степен на топлинно разширение, общото производство може да се опита да използва рециклиран пясък.

(2), за да настроите оригиналното разпределение на размера на частиците на пясъка Ако първоначалният размер на частиците на пясъка е твърде концентриран, общото разширение ще бъде по-очевидно, общото използване на три или четири сита пясък, главата на автомобила цилиндър препоръчва размер на частиците 0.355 ~ 0.154mm (50/100 глави), опитайте се да избегнете употребата на размер на частиците от 0.224 ~ 0.106mm (70/140 меша) и по-фин пясък.

(3) за подобряване на пясъчната сърцевина при стайна температура, висока якост на твърдост в същия пясък при същите обстоятелства, якостта на пясъчната сърцевина зависи от вида на лепилото и плътността на пясъчната сърцевина, защото студената кутия е пясък с пясък с високо налягане, пясък якост на плътността, Разширеното пространство на пясъка при висока температура е малко, затова е лесно да се получат дефекти на вените.

(4) използването на специални пясък ① хромит пясък главно чрез студения ефект за предотвратяване на вените, кварцов пясък може да се смесва с определен процент. ② циркония огнеупорни висок коефициент на разширение е ниска, но цената е висока, рядко се използва. ③ печене пясък е пясък, търкаляне нагревател до 870 ℃ по-горе, и изолация за определено време, така че пълното разширяване на силициев пясък да се постигне промяна на фазата, така печено пясък, известен също като пясък промяна фаза. След обработката на фазовата промяна, не само скоростта на разширяване спада значително, а пясъкът в кристалната вода, органичните замърсители, карбонатите и оксидите при високо температурно калциниране беше много отстраняване, така че печене пясък и пиянски пясък в сравнение не само с кисела консумация Ниската стойност, изгаряне и нисък обем на газовете, по-малко съдържание на кал, по-важно е ниската степен на разширяване. Не само може да намали количеството добавено лепило, по-ефективно, за да се предотврати появата на плесен зърно, горещи крекинг, лепкав пясък и други дефекти, подобряване на точността на леене. ④ Baozhu пясък сферична форма е гладка, без изпъкнали вени. Неговата мобилност и пълнене е добра, може да получи добра форма и сила на мухъл, сгъваемост е добър, лесен за пясък операции, използването на свързващо вещество, отколкото други подобни видове пясък има по-големи икономии, ниско термично разширение и хром руда И други специални пясък същото, така че производството на отливки с висока точност на размерите, разрушаване и повърхностни дефекти, отливане с висок добив. Baozhu плътност пясък, висока якост, дори и ако използването на многократна регенерация също е много нарушена, може да намали процеса на леене на прах в производствената среда на замърсяване, добра регенерация, намаляване на емисиите на промишлени отпадъци, благоприятстващи за опазване на околната среда. Високата рефрактерност е основният компонент на алуминиевия оксид, рефрактерността ≥ 1790 ℃, за да се отговори на отливането на различни метали и сплави, лесно да се възстанови, така че да се реши кухината на шевовете и вените недостатък е добър избор.

(5) ролята на специални покрития охладена боя може да ускори втвърдяването на стопеното желязо, обикновено подходящо за автомобилни отливки, лесно и лесно; за дебели парчета от ефекта не е очевидно.

(6) добавки против вените В момента на пазара има широк спектър от анти-вегански добавки, според съставките са предимно органични и неорганични, първата е смес от силикат и метален оксид, неговата ниска точка на топене при високи температури с силициев пясък, за да се образува стъклено тяло, за да се запълни пукнатината на пясъчната сърцевина, за да се предотврати разтопеното желязо в пукнатините, тази добавка може да се превърне в кръгло зърно, плътността на пясъчната сърцевина е малка, добавяйки количеството от 1.0% до 5.0% ; втората е органичните добавки, добавянето на по-малко от 0.3% до 1.5%, интензивността на удара от неорганичното очевидно и голямо количество газ.